Thema IDAHOT 2016: Jezelf kunnen zijn. Dat wil jij toch ook?

Op 17 mei 1990 schrapte de Wereldgezondheidsorganisatie homoseksualiteit officieel van de internationaal gehanteerde lijst van ziekten. Tot dan toe stond homoseksualiteit op die lijst als psychische aandoening, met alle negatieve gevolgen van dien. Sinds 2003 vragen organisaties wereldwijd de aandacht voor de sociale acceptatie van LHBTI’s. Ook in Nederland is er tussen 17 en 22 mei een actieweek met tal van activiteiten.

Doe mee!

We willen graag zo veel mogelijk organisaties betrekken bij de Nederlandse IDAHOT actieweek. Het thema dit jaar is: Jezelf kunnen zijn. Dat wil jij toch ook? Immers: Iedereen heeft het recht om zichzelf te zijn. Of je nu homoseksueel, lesbisch, biseksueel, transgender, intersekse, hetero of in dubio bent. Dat is waar IDAHOT 2016 voor staat! Wanneer we samen optrekken en activiteiten organiseren staan we sterker en kunnen we gezamenlijk deze boodschap uitdragen.

Dus sluit je aan en organiseer in de week van 17 mei een activiteit. Groot of klein, virtueel of in real life, binnen je eigen sector, regionaal of landelijk. Doe mee en attendeer anderen erop!

Je acties en activiteiten kun je doorgeven via agenda@idahot.nl

Kijk op deze website voor meer informatie en inspiratie.  Schrijf je in voor de nieuwsbrief én volg ons op Facebook en Twitter

Gerelateerd bericht