‘Coronaproof’ LHBTI-zichtbaarheid – Doe je mee?

1.    Hijs de regenboogvlag
De fysieke locaties van veel bedrijven en organisaties zijn momenteel gesloten of hebben beperkte bezetting. Informeer of het mogelijk is om toch een Regenboogvlag te hijsen, maar ook op je eigen woonadres kun je natuurlijk een Regenboogvlag hijsen. IDAHOT op 17 mei valt dit jaar op een zondag. De regenbooggemeenten hijsen daarom dit jaar de vlag op vrijdag 15 mei en laten die, indien mogelijk, het weekend hangen.

2.    Hijs online de regenboogvlag
Via een website of social media kanalen kan ook online een regenboogvlag worden gehesen, bijvoorbeeld door het plaatsen van een afbeelding of video van de regenboogvlag, eventueel aangevuld met een boodschap of oproep. Je kunt ook je profielfoto op sociale media voorzien van een speciaal IDAHOT-kader.

3.    Besteed online aandacht aan bijzondere dagen
Rondom IDAHOT en andere bijzondere LHBTI-dagen kun je op je website en socialemediakanalen artikelen, foto’s of video’s plaatsen met aandacht voor LHBTI’s. In onze Movisie-handreiking Communicatie en zichtbaarheid van lokaal LHBTI-beleid vind je nog meer tips en een overzicht met alle LHBTI-dagen.  

Bron: MOVISIE

Gerelateerd bericht