Enthousiast geworden? Zelf een activiteit aanmelden of organiseren? Roep collega’s, buren, klanten, familie, vrienden op om ook mee te doen! Hier vind je een voorbeeldbericht om mensen uit te nodigen mee te doen en een #jezelfie te delen van hun favoriete familie voor IDAHOT!

Met je favoriete familie op de foto!
Vier IDAHOT met een selfie van je favoriete familie #jezelfie

Iedereen heeft familie; of je nu lesbisch, homo, bi, transgender, intersekse, hetero of in dubio bent. En of ze nu biologisch, praktisch of zelfgekozen zijn, bij je favoriete familie mag je zijn wie je bent: jezelf. Om dit te vieren, zijn we met IDAHOT op zoek naar de mooiste familieportretten. Door het hele land heen staan bijzondere families voor de camera die vertellen wat hen tot familie maakt en waarom. Het motto: jezelf kunnen zijn, dat wil jij toch ook?

IDAHOT
De Internationale Dag tegen Homo-, Bi- en Transfobie (IDAHOT) wordt op 17 mei overal ter wereld gevierd. In Nederland vieren we IDAHOT 2017 met allerlei activiteiten van 13 tot 21 mei. Je vindt een overzicht op www.idahot.nl; er zijn activiteiten door het hele land. Ook vragen we mensen zich uit te spreken tégen LHBTI-fobie en voor een samenleving waarin iedereen zichtbaar zichzelf mag zijn door een #jezelfie te delen met hún favoriete familie.

De #jezelfie: want love makes a family! Doe mee!
Families zijn de spil van ons leven; of het nu de familie is waarmee je bent opgegroeid, die je als volwassene om je heen hebt verzameld, je biologische familie of je zelfverkozen familie: we maken allemaal deel uit van een familie. En die families, hoe we ze ook definiëren, zijn voor iedereen belangrijk. Van regenboogfamilie tot biologische familie, liefde en verwantschap maakt mensen tot familie: love makes a family! Daarom nodigen we dit jaar heel Nederland uit selfies te delen met hun favoriete familie: de #jezelfie. Het motto: jezelf kunnen zijn, dat wil jij toch ook? Doe ook mee!

Je kunt hiervoor de doe-het-jezelfie downloaden, of deze twibbon aan je profielfoto toevoegen!