Het thema voor IDAHOT2017 is “Familie”.
Er zijn al veel interessante documentaires die ingaan op het leven die ingaan op het leven van LHBT-ers in landen waar homoseksualiteit verre van geaccepteerd is. De Nederlandse documentaire “Out & About” gemaakt door Koen Suidgeest,  duikt in de wereld van drie families die leven in landen waar homoseksualiteit illegaal is. Rusland, waar het maken van ‘propaganda’ voor homoseksualiteit strafbaar is, Kenia, waar homoseksuelen regelmatig het slachtoffer zijn van geweld en Indonesië, waar religie voorop gaat in de afwijzing van LHBT-ers, vormen het decor in deze korte maar indringende documentaire. Hoe gaan zij om met de homofobie van de omgeving jegens hun kind of de afkeuring door het geloof?
Vertoning
Zie hier de trailer.
De documentaire is heel geschikt voor vertoning tijdens een IDAHOT-activiteit, waarna eventueel nog een gesprek kan volgen. Bijvoorbeeld over hoe families van LHBT’s omgaan met de homofobie van de omgeving jegens hun kind of de afkeuring door het geloof.
Als je iets rondom deze documentaire wilt organiseren of met de film en het materiaal daaromheen wil werken, neem dan contact op met Nadja Houben van www.humanrightsinthepicture.org
Wat heb je nodig?
Een groot scherm (televisie of beamer) aangesloten op een PC. De film is te live te streamen als je een snelle internetverbinding hebt. De film is ook als DVD, op USB-stick aan te vragen.
Kosten
Aan het vertonen van de film zijn verder geen kosten verbonden.
Out & About
Nederland 2016, 35 min, Koen Suidgeest
Engels, Indonesisch en Russisch gesproken, Nederlands ondertiteld