17 mei: Steun de beweging

De Internationale Dag tegen Homofobie, Transfobie en Bifobie op 17 mei 2020 is beslist ingrijpend anders dan alle voorgaande edities. De hele wereld wordt geraakt door de COVID-19 crisis en in de regio’s waar de lockdown maatregelen een beetje losser worden, wordt gewerkt om de schade veroorzaakt door de pandemie te herstellen.

FUNdraise for solidarity

Offline bijeenkomsten zijn vrijwel nog overal onmogelijk. Tegelijkertijd zijn velen in onze gemeenschap – in binnen en buitenland – bezig met de zorg voor de meest kwetsbare groepen in onze gemeenschap. Daarvoor is veel geld nodig. 17 mei zou dus een heel goed moment kunnen zijn om een fundraiser te organiseren en een beroep te doen op mensen buiten onze eigen groep van supporters.

SOGI-campaigns heeft voor het internationale IDAHOT-comité voorbeelden bij elkaar gebracht in een webinar: Let’s FUNdraise for solidarity. Bekijk de video voor inspiratie.

Steun de beweging
In Nederland zijn ook enkele LHBTI-fondsen die het hele jaar door kleinschalige initiatieven in de gemeenschap ondersteunen. Wil je weten welke fondsen in Nederland jij kunt steunen met een donatie? Kijk dan hier.

Gerelateerd bericht