Bi Visibility Day 2017

Zaterdag 23 september is de jaarlijkse Bi Visibility Day. In ons land wordt dat o.a. in Rotterdam gevierd met activiteiten georganiseerd door het Landelijk Netwerk Biseksualiteit (LNBi) die samenvallen met de Rotterdam Pride.

Bi Visibiliy Day wordt wereldwijd gevierd op 23 september. Het is een dag waarop maatschappelijke aandacht wordt gevraagd voor de geschiedenis van biseksualiteit en de gemeenschap en cultuur van biseksuelen. De dag wordt gevierd door biseksuelen, hun naasten en aanhangers.

Bi Visibility Day werd voor het eerst gevierd in 1999 in de Verenigde Staten en bedacht door drie bi-activisten: Wendy Curry, Michael Page en Gigi Raven Wilbur. Het idee om een dag specifiek voor biseksuelen te organiseren, naast de al bestaande evenementen rondom LHBTI-thema’s, is een reactie op de vooroordelen rondom biseksualiteit en de marginalisering van biseksuelen bij zowel heteroseksuelen als de LHBTI-gemeenschap. Een van de oprichters gaf aan, dat de gemeenschap van biseksuelen veelal onzichtbaar is in de maatschappij doordat vaak uitsluitend gedacht wordt in het onderscheid tussen hetero- en homoseksueel.

[Bron: COC Nederland – Foto: Erwin Heijl]

Gerelateerd bericht