Uitreiking Jos Brink Prijs

De Jos Brink Prijs is een initiatief van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en wordt iedere twee jaar toegekend aan “een persoon of organisatie die zich inzet voor de acceptatie van lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, transgenders en intersekse personen”.

De prijs wordt op zondagmiddag 19 mei 2019 in de Haarlemse Stadsschouwburg uitgereikt door de Minister van Onderwijs, cultuur en wetenschap, Ingrid van Engelshoven. En eigenlijk worden er twee prijzen uitgereikt:

  • Jos Brink Innovatie Prijs
    De Jos Bink Innovatieprijs is een tweejaarlijkse aanmoedigingsprijs voor een persoon of organisatie, die zich op inspirerende wijze inzet of recentelijke ingezet heeft voor de verbetering van acceptatie en veiligheid van LHBTI’s in de samenleving. Met de uitreiking worden initiatieven, personen of organisaties die hun nek hebben uitgestoken voor de emancipatie van LHBTI’s op feestelijk wijze in het zonnetje gezet. De prijs dient ter aanmoediging om hun voorbeeldfunctie voort te zetten. De prijs bestaat uit een geldbedrag van € 1.000,-.
  • Jos Brink Oeuvre Prijs
    De Jos Brink Oeuvre Prijs wordt eens in de twee jaar uitgereikt aan een persoon, groep of instelling die een fundamentele bijdrage heeft geleverd aan en zich over een langere periode heeft ingezet voor de verbetering van de positie van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuele mannen en vrouwen, transgender personen en intersekse personen in de samenleving. Dat kan de Nederlandse samenleving zijn, maar net zo goed de internationale samenleving. De prijs bestaat uit een geldbedrag van € 10.000,- en een kunstwerk.

Op de website kun je lezen wie de genomineerden zijn voor deze prijzen. De jury staat onder onder leiding van Peter van der Vorst. Wie de prijzen uit handen van de minister mogen ontvangen kun je zondagmiddag volgen via de facebook pagina.

[Bron: Ministerie van OCW]

Gerelateerd bericht